Humanitární pomoc SK

Romská osada na Slovensku Telgrat, čelí výzvám spojeným s chudobou, nedostatečnými hygienickými podmínkami, omezeným přístupem k vzdělání a zdravotní péči. Toto vše se ještě více zkomplikovalo v osadě Telgrat, když byla úmyslně zapálena. Několik rodin se z minuty na minutu ocitlo bez svého přístřešku jen s oblečením, které měly na sobě.
Proto jsme se rozhodly pomoci lidem v těžké životní situaci a uspořádali jsme humanitární pomoc pro vyhořelou romskou osadu na Slovensku v obci Telgrat. My a další dobrovolníci sehrály klíčovou roli v poskytnutí humanitární pomoci, která alespoň trochu zmírnila obtíže, kterým zde Romové čelí.


Jedním z nejnaléhavějších problémů byl nedostatek základních potřeb. Mnoho rodin bylo na hranici hladovění. Neměly dostatek potravin, pitné vody nebo zimního oblečení.

Budoucnost a Naděje

Poskytování humanitární pomoci v romských osadách na Slovensku je způsobem, jak věřit v lepší budoucnost a naději. Tito hrdí a odhodlaní lidé se nevzdávají, i přes mnohé obtíže, kterým čelí. Pomoc, kterou dostali od nás dobrovolníků, může změnit životy a otevřít dveře ke spravedlivější společnosti.

Humanitární pomoc v romských osadách je připomínkou toho, že společně můžeme pracovat na zlepšení životních podmínek pro všechny občany. Je to projev solidarity a naděje, že budoucnost může být světlejší pro všechny.

Sdílet:

Další články

VOLBY DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU 

Ptáme se Marca Cavaliho:   Stále mnoho Romů si klade otázku, proč jste nekandidoval do Evropského parlamentu? Děkuju za otázku, která mi byla v poslední

Nová předsedkyně Zuzana Pilná

Nově zvolená předsedkyně romské strany Roma Luma Zuzana Pilná přináší do politického spektra svěží vítr plný změn. Její jednomyslné zvolení svědčí o důvěře a podpoře

Pošlete nám zprávu